Aviso: Se está a ler esta mensagem, provavelmente, o browser que utiliza não é compatível com os "standards" recomendados pela W3C. Sugerimos vivamente que actualize o seu browser para ter uma melhor experiência de utilização deste "website". Mais informações em webstandards.org.

Warning: If you are reading this message, probably, your browser is not compliant with the standards recommended by the W3C. We suggest that you upgrade your browser to enjoy a better user experience of this website. More informations on webstandards.org.

Sub Menu
ISCTE-IUL  >  Ensino  >  PGDADL

Território e Políticas Públicas (2 º Sem 2018/2019)

Bibliografia

Básica

    APDR (2002) Compêndio de Economia Regional, Coordenado por José Costa 
    APDR (2011) Casos de desenvolvimento regional.
    BARCA, F. (2009) An agenda for a reformed Cohesion Policy
    FIGUEIREDO, A (2010) A territorialização de Políticas Públicas em Portugal; IFDR.
    OECD (2007) Linking regions and central governments: Contracts for regional development
    OECD (2008) Exame Territorial a Portugal
    OECD (2009) Regions Matter: Economic Recovery, Innovation and Sustainable Growth (2009)
    OECD (2010) Regional Development Policies in OECD Countries
    OECD (2011) Making the Most of Public Investment in a Tight Fiscal Environment: Multi-level Governance Lessons from the Crisis.
    OECD Regional Outlook 2011: Building Resilient Regions for Stronger Economies
    

Complementar

    Comissão Técnica do QREN (2012) Relatório anual do QREN IV.
    EC (2010) Fifth Report on Economic, Social and Territorial Cohesion. 
    OECD (2007) Competitive Regional Clusters: National Policy Approaches
    OECD (2009) Governing Regional Development Policy: the use of performance indicators
    OECD (2009) How Regions Grow: Trends and Analysis
    OECD (2011) OECD Regions at a Glance
    OECD (2012) Promoting Growth in all Regions
    OECD (2012) Redefining Urban: A new way to measure metropolitan areas
    PRESIDÊNCIA POLCA DA UE (2011) Territorial Dimension of Development Policies ? Post-seminar publication.
    World Bank (2009) Reshaping Economic Geography ? World Development Report 2009.POLÈSE, M. (1998), Economia Regional e Urbana. Lógica das Transformações Económicas, Coimbra, APDR.